Pocetna Ekonomija Zadovoljni rezultatima poslovanja

Zadovoljni rezultatima poslovanja

268
0
Podelite

– Prihodi Grada od prodatih karata za oko 900.000 dinara veći u 2023. u odnosu na 2022. godinu uz cene koje su bile iste. To govori da je povećan broj putnika i da građani sve više koriste gradski prevoz – izjavio je krajem prošle godine Dragan Marjanović, direktor užičkog gradskog prevoznika „Užiceprevoza“.

U užičkom gradskom prevozniku „Užiceprevozu“ koji posluje kao ogranak „Bečejprevoza“, prema rečima direktora Dragana Marjanovića, bez obzira na teškoće i probleme koji su ih pratili, zadovoljni su rezultatima poslovanja u prošloj godini.

– Najzadovoljniji sam što smo uspeli da obnovimo vozni park i podignemo nivo usluge. Kompletan vozni park, što se tiče velikih autobusa, prebacili smo na CNG, komprimovani prirodni gas i na taj način smo u mnogome uticali na smanjenje zagađenja u našem gradu, a važno je i da su putnici zaista zadovoljni našom uslugom. Razgovarao sam i sa predstavnicima Opštine Sevojno, kao i prigradskih naselja i vidim da su ljudi zadovoljni, jer je prevoz siguran, bezbedan, poštujemo red vožnje. U saradnji sa predstavnicima Grada i JP „Užice razvoj“ uveli smo i dosta novih linija. Mi ćemo se svakako boriti da i u narednom periodu pružimo još bolju uslugu, da i dalje obnavljamo vozni park, da poboljšavamo red vožnje i da putnici budu još zadovoljniji – izjavio je Dragan Marjanović krajem prošle godine. Prema njegovim rečima, saradnja sa Gradom Užicem na visokom je nivou.

– Prihodi Grada od prodatih karata su za oko 900.000 dinara veći u 2023. u odnosu na 2022. godinu uz cene koje su bile iste. To govori da je povećan broj putnika i da građani sve više koriste gradski prevoz – istakao je Marjanović.

Prioritet u poslovanju „Užiceprevoza“ u ovoj godini prema rečima Marjanovića, biće obnavljanje manjih vozila. Očekuje se četiri do pet novih minibuseva koji bi, kao i autobusi, koristili CNG tako da će ceo vozni park užičkog gradskog prevoznika koristiti ovu vrstu goriva.

– Najvažnija investicija biće ulaganje u izgradnju pumpe na CNG – ističe Marjanović i izražava nadu da lokacija bude odabrana početkom, a da do kraja godine pumpa bude i sagrađena.

– Na ovaj način bismo veliki deo posla odradili što se tiče punjenja naših vozila na CNG. Vrednost ove investicije je oko milion evra, mi smo spremni za njenu realizaciju, jer imamo obezbeđenu opremu samo da još odredimo lokaciju. Na ovaj način bi „Užiceprevoz“ bio komletan sa svih aspekata – istakao je Marjanović.