Pocetna Društvo Izveštaji, planovi za “Turist” i spomen-biste

Izveštaji, planovi za “Turist” i spomen-biste

286
0
Podelite

Na dnevnom redu Gradske skupštine Užica naći će se odluka o pristupanju izmenama Statuta u svetlu usvajanja novog Zakona o lokalnim izborima koji su najavljeni za 2. jun.

Pred odbornicima je i odluka o donošenju izmena Plana detaljne regulacije za lokaciju hotela “Turist” na Gradskoj plaži. Obrađivač plana je JP “Užice razvoj”, a investitor preduzeće “SALTA” doo Užice koje planira izgradnju stambeno-poslovnog objekta na predmetnoj lokaciji. U centralnom delu predmetnog prostora nalazi se hotel “Turist”.

Na 33. sednici užičkog parlamenta naći će se i izveštaji o radu ustanova kulture za prošlu godinu i to Narodnog pozorišta, Narodnog muzeja, Biblioteke, Istorijskog arhiva, Gradske galerije. Zatim izveštaj o radu RCU, Turističke organizacije Zapadna Srbija, TO Užice, kao i izveštaj o radu Dečjeg odmarališta “Zlatibor” i Gradskog centra za pružanje socijalnih usluga.

Biće i predložena saradnja između Grada Užica i grada Banja Luke iz Republike Srpske (BiH).

Pred odbornicima će se naći i predlog odluke o postavljenju spomen obeležja Ljubomiru Ljubi Stojanoviću, Mališi Atanackoviću, kao i skulpture “Mazepa” Milana Vergovića, skulpture “Kuća-znak” Miluna Vidića i spomen obeležje Paunu Petronijeviću.

Na dnevnom redu 33 sednice, koja je zakazana za četvrtak 25. april ove godine naći će se i odluka o regresiranom prevozu.