Pocetna Politika SSP Užice: Deponija Duboko kao simbol i slika vlasti SNS-a

SSP Užice: Deponija Duboko kao simbol i slika vlasti SNS-a

377
0
Podelite
Foto: SSP Užice

Na žalost dogodilo se ono o čemu smo već pisali i na šta smo upozoravali u vezi deponije Duboko u više navrata. Požar očigledno nije propisno ugašen ni prošli put, još jedna laž SNS-a, sada je izmakao kontroli i gori pojačanim intezitetom danima u takvom obimu da se dim vidi sa Zlatibora, a Užičani se guše u otrovnom diimu.

Nadležni ne uspevaju da požar stave pod kontrolu jer je žarište na petnaest metara dubine i širi se horizontalno u tonama otpada. Na smirivanju požara i rešenju problema neće mnogo pomoći ni poseta ministarke Irene Vujović ni plasiranje dodatnih laži SNS-a, kojima građani više ništa ne veruju.

Deponija je promašen i problematičan projekta od početka, sve vreme prima otpad iz devet opština dva okruga, zamišljeni sistem reciklaže ne funkcioniše, partneri ne plaćaju obaveze, a lokalna vlast nema nikakvih kapaciteta da reši nagomilane probleme, niti se njima bavi, sem dok situacija ne izmakne kontroli i tempirana, ekološka bomba ne eksplodira nepovratno.

Deponija je napravljena na uzvišenju iznad grada, više na njoj nema prostora ni “igla da padne”, zemljište i podzemni tokovi su uništeni i zatrovani, a da ironija bude veća ispod deponije se nalazi najplodnije poljoprivreno područje, poznata Lužnička dolina koja snadbeva čitav okrug povrćem, voćem, mesom, sa oranica zalivanih vodom iz potoka koji ističu iz podnožja brda na kome se deponija nalazi. I pored svega navedenog SNS vlast nastavlja s ovim promašenim projektom, najavljuje nova ulaganja, sanaciju i modernizaciju, slično kao s letećim automobilima, dok se iznad grada vije otrovni dim.

Stranka slobode i pravde još jednom apeluje na nadležne da preduzmu hitne korake na zatvaranju deponije, sanaciji zemljišta i otvaranje savremene spalionice po svim svetskim standardima, obezbeđene filterima koji ne propuštaju nikakvo zagađenje i koja bi rešila problem otpada, a gradu obezbedila dodatnu energiju.