Pocetna Društvo NA POKLON MINIBUS OD MINISTARSTVA ZA BRIGU O SELU

NA POKLON MINIBUS OD MINISTARSTVA ZA BRIGU O SELU

485
0
Podelite

U Lunovom Selu sve je spremno za održavanje ,,Miholjskih susreta sela” manifestacije koja će biti održana u nedelju 25. septembra sa početkom u 11 časova.

Pomoćnica gradonačelnice Užica za populacionu politiku Mirjane Radivojčević ističe da će se najmlađi učesnici susreta dovesti na manifestaciju minibusom koji je poklon Ministarstva za brigu o selu. Ona je dodala da će tokom održavanja susreta biti upruličena poseta bračnom paru u Lunovom Selu koji je dobio novac za kupovinu seoskog imanja i kuće od resornog Ministarstva, a najavljen je i dolazak ministra Krkobabića.
-Nadam se da će ubuduće svaka naša seoska mesna zajednica moći da se predstavi kao što su dobri domaćini prošle godine bili u Kremnima, a ove u Lunovom Selu – rekla je
Radivojčević prilikom najave događaja.

Vrednost minibusa koji lokalna samouprava koristiti za potrebe sela, prevoz đaka na takmičenja, sportske manifestacije, izlete, prevoz pevačkih grupa, dece sa posebnim potrebama je oko 7 miliona dinara od čega je učešće u nabavci Ministarstva 5,6 miliona, a Grada 1,4 miliona dinara.

Gradski većnik za finansije Miodrag Petković navodi da će ,,Miholjski susreti” okupiti za sada prijavljene 23 seoske mesne zajednice i 300 takmičara u raznim tradicionalnim sportskim disciplinama poput nadvlaćenja konopca i bacanje kamena s ramena, a neće izostati ni takmičenje u šahu i stonom tenisu.
Na likovni konkurs ,,Moje lepo selo” odazvalo se 190 školaraca, kaže Petković i dodaje da je pripremljen bogat kulturno-muzički program sa oko sto učesnika mahom KUD-ova i pevačkih grupa. On podseća da se su susreti zamišljeni kao manifestacija – čuvar tradicije srpskog sela i njegovog nasleđa, ali i potencijala.
-Na susretima će se predstaviti i petnaestak sjajnih proizvođača iz Lužničke doline i ostalih sela. Izlagaće proizvođači meda, rakije, suvenira i stari zanati – dodaje Petković.

Većnik zadužen za mesne zajednice Vladan Sinđić navodi da je Grad izdvojio dodatna sredstva za infrastrukturu za održavanje Miholjskih susreta što sa programom ,,Udružimo se” znači da je rađeno na uređenju centra sela i uloženo 4,5 miliona dinara i za putnu mrežu 6 miliona dinara. On dodaje da je to dobar podsticaj da se i ostala sela prijave za Miholjdanske susrete sela, kao što su to učinili Kremna i ove godine Lunovo Selo.
Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo za brigu o selu, a organizator grad Užice i MZ Lunovo Selo čiji predsednik Milovan Milić i ovom prilikom poziva sve da dođu, posebno požeške seoske mesne zajednice da uzmu učešće u susretima i dođu na druženje.