Pocetna Izbori 2024 Ds Užice: Deponija gori, gradska vlast se češlja

Ds Užice: Deponija gori, gradska vlast se češlja

277
0
Podelite

Regionalna deponija „Duboko“ gori već danima, a niko iz aktuelne vlasti se ne obraća po tom pitanju. Jasno nam je da su praznici, da su svi na zasluženom odmoru ili u predizbornoj kampanji, ali Gradsko veće ima većnika za vanredne situacije i većnicu za zaštitu životne sredine. Možda oni ne smatraju da je vanredna situacija ili da je ne daj Bože ugrožena životna sredina?! Da li će neko upozoriti građane da sagorevanje otpada ima katastrofalne posledice po ljudsko zdravlje? Gde su obećani milioni u prethodnih 12 godina za proširenje tela deponije, za energanu? Verovatno su se negde zagubili kao i za obilaznicu, tunel ispod Kadinjače, Zdravstveni centar. Ali sve ovo je nevažno. Osnovno pitanje je gde je ODGOVORNOST?

Gde je ODGOVORNOST Nedeljka Milosavljevića koji je rukovodio preduzećem od 2013. do 2018. godine i svojim neznanjem i nestručnim vođenjem pokvario sve što se pokvariti može i na taj način otvorio put propadanja deponije?

Gde je ODGOVORNOST sadašnjeg direktora JKP Regionalna deponija „Duboko“ Momira Milovanovića koji već 6 godina vodi ovo preduzeće u propast, odnosno samo je nastavio tamo gde mu je prethodnik
stao?

Gde je ODGOVORNOST menadžera za deponovanje otpada Marka Milojevića?

Gde je ODGOVORNOST nadzornog odbora?

Gde je ODGOVORNOST gradonačelnice koja sve ovo aminuje?

Umesto preuzimanja odgovornosti, ponovo se obećavaju kapitalna ulaganja od više desetina miliona eura za proširenje deponije. Vrlo zgodno, obećanje se pojavilo baš u vreme predizborne kampanje i kao i dosadašnja ostaće neispunjeno.

Užicu preti ekološka katastrofa koju je svojim kadrovima proizvela još katastrofalnija vlast!!!

Tražimo ODGOVORNOST!!! I to odmah!

Kaže se u saopštenju resornog odbora za zaštitu životne sredine GrO Demokratske stranke Užice.