Pocetna Kultura Doba obnove

Doba obnove

609
0
Podelite

U subotu, 20. avgusta, u galeriji „Reflektor“ u Krčagovu, biće otvorena tradicionalna izložba „Doba obnove“ na kojoj se šestu godinu za redom predstavljaju mladi stvaraoci iz Užica, okoline i ostali gostujući umetnici koji nisu članovi Udruženja vizuelnih umetnika Užice. Izložba će biti otvorena do 27. avgusta

-Od kada je napušten prostor stare kasarne obnovljen i pretvoren u dinamični kulturni centar za istraživanje, produkciju i prezentaciju umetnika mlađe generacije , ovaj simbolični naziv postaje sinonim za napore i želju umetnika da ostanu u Užicu i daju svoj doprinos kulturnoj ponudi grada. „Doba obnove“ tako postaje tradicionalni presek dešavanja na lokalnoj sceni, promocija najnovijih dela ostvarenih umenika ali i autora koji se po prvi put predstavljaju svojim sugrađanima. Izložba je utoliko značajnija ako se uzme u obzir činjenica da je galerija „Reflektor“ uspela da se nametne ne samo u lokalnim okvirima, ne čak ni u granicama Srbije, već da postane predmet interesovanja uglednih umetnika, teoretičara i kustosa iz regiona, kao najznačajnija galerija posvećena promociji savremene umetničke produkcije na teritoriji zapadne Srbije – navode iz galerije „Reflektor“.

Svoje radove izlažu Nikola Radosavljević, Vanja Rebić, Miroljub Mitrović, Filip Baralić, Petar Vuković, Aleksandra Kostić, Miloš Milićević, Ana Pavić, Ana Tomić, Mateja Kavčič, Aleksandar Stanojević, Milan Antić, Uroš Đurić, Aleksandar Dimitrijević, Tatjana Dimitrijević i Tadija Janičić.

Izložba se može posetiti na zakazivanje na mejl adresu galleryreflektor@gmail.com svakim radnim danom od 15 do 20 časova.